Is mediation geschikt voor U


Veel conflicten zijn geschikt om met mediation opgelost te worden.
Denk bijvoorbeeld aan echtscheiding en andere familiezaken, arbeidsconflicten, burenruzies en conflicten binnen of tussen bedrijven en organisaties. De overheid past ook steeds vaker mediation toe in haar conflicten met burgers (bijvoorbeeld bij het behandelen van bezwaarschriften).

Of mediation geschikt is voor uw conflict, hangt af van u en de andere partij.Van belang is of u het conflict echt op wilt lossen, ondanks de problemen of moeizame communicatie met de ander.

Met Mediation:
Kunt u de oplossing in eigen hand houden. Kunt u, of moet u de relatie met de andere partij behouden (of goed afsluiten). Bijvoorbeeld omdat u blijft samenwerken of vanwege het contact met uw kinderen.
Bent u bereid om met de andere partij te praten en samen een oplossing te vinden. Bent u bereid een onafhankelijk en neutraal persoon in te schakelen die u begeleidt. Zoekt u een oplossing omdat een juridische beslissing voor u niet alles kan oplossen en ook veel tijd en geld kosten.

De voordelen van mediation zijn:
Het proces verloopt sneller dan een juridische procedure. Het is vaak goedkoper dan een juridische procedure (u schakelt maar ťťn mediator in en de kosten kunt u delen).
Omdat u samen een oplossing zoekt en kiest, zal deze beter bij u passen.
Mediation heeft een informeel karakter. Er is deskundige begeleiding waardoor iedereen tijdens de gesprekken aan bod komt; u heeft allen invloed op de oplossing. Er wordt gedacht in oplossingen. U kijkt niet alleen terug naar het verleden, maar juist naar de toekomst.
            

Wij bellen u

Of bel ons 070-2211421

Of e-mail ons
info@nadorp-mediation.nl


HansNadorp.nl

De Mediatoropleiders

Disclaimer

Algemene voorwaarden

Privacy Statement