Wat is een MfN-registermediator


Geregistreerd of gecertificeerd of Registermediator?

ĎMediatorí is in Nederland geen beschermde titel: iedereen mag zich dus zo noemen. Van de duizenden mediators die in Nederland actief zijn, zijn er ruim 4.000 geregistreerd. Registratie betekent dat zij een korte opleiding hebben gevolgd en een theorie-examen hebben afgelegd.

De titel MfN-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt, die titel mogen voeren. Dat geldt overigens ook voor de oude titel NMI registermediator. Hiervan zijn er in heel Nederland slechts ca. 800.

Deze mediators hebben een gedegen opleiding gevolgd, het theorie-examen gehaald en een praktijkexamen afgelegd. Dit praktijkexamen haal je niet zomaar: het is kostbaar en vraagt een grondige voorbereiding. Dat blijkt al uit het feit dat slechts de helft van de examenkandidaten slaagt.

Eenmaal gecertificeerd moet de mediator aan strenge kwaliteitseisen blijven voldoen, zoals bijvoorbeeld het volgen van permanente educatie.

Net als bij de Mediation Federatie Nederland staat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel. Daarom werken wij alleen met MfN-registermediators. Je kunt er dus vanuit gaan dat al onze mediators aan de strengste kwaliteitseisen voldoen.
            

Wij bellen u

Of bel ons 070-2211421

Of e-mail ons
info@nadorp-mediation.nl


HansNadorp.nl

De Mediatoropleiders

Disclaimer

Algemene voorwaarden

Privacy Statement